Logo
Logo Sivuelementti Sivuelementti

Peltzin teräksinen efekti -opas Gimpille


Nyt on aika tehdä hieno metallisen näköinen teksti. Homma ei kauhean monimutkainen ole, mutta tulos on tyylikäs ja sitähän voi soveltaa ties mihin.

Tällä oppaalla saadaan aikaan kutakuinkin tämän näköinen efekti:

teräsefekti
1. Luo uusi kuva.
Koolla ei niinkään ole väliä, mieti itse mikä sopii parhaiten. Kirjoita tekstityökalulla haluamasi teksti tai liitä jokin kuvio. Väri voi olla mikä tahansa mustasta valkoiseen, mutta ei värillinen. Tee tekstitasosta nyt kuvan kokoinen.
Taso->Taso kuvan kokoiseksi
Tämän jälkeen voit poistaa Taustaväri -tason.
teksti
2. Täytetään gradientilla.
Otetaan väriliuku -työkalu. Lineaarinen, ei toistoa, Toiminnoksi Arvo. Vedetään väriliuku hieman tekstin alareunan alta tekstin yläreunaan.
gradientti
3. Lisätään viiste.
Script-FU->Koristeelliset->Lisää viiste Asetukset ovat n. 2/3 sinun päätettävissä, mutta Säilytä kuhmutustaso EI ole valittuna.
viiste
4. Säädetään väritoistoa.
Taso->Värit->Värintoistokäyrät
Asetukset samat kuin kuvassa, käyrää säätelet sen mukaan mikä sinusta näyttää hyvältä. Jos vedät käyrää alemmas, kuva tummenee ja jos vedät sitä ylemmäs, kuva vaalenee. Hyvin jyrkät käyrät tekevät ikäviä reunoja kuvaan, joten vältä niitä. Itse väänsin käyrän tällaiseksi. Tuloksesta tulee realistisempi, jos käyrässä olisi hieman jyrkempiä muutoksia.
värientoistokäyrät
Nyt kuvan pitäisi näyttää kutakuinkin tältä:
teräsefekti

Onneksi olkoon, terästeksti on nyt valmis. Mutta hetkinen... tuohonhan sopii heijastus kuin nyrkki naamaan, tehdäänpäs moinen.

Lisätään taustaväri. Valitse edustaväriksi musta ja luo uusi taso, täytöksi Edustaväri.

Yhdistetään kuva.
Kuva->Yhdistä kuva

Lisäätään heijastus. Hyvä keino kohdistaa heijastus tarkasti on siirtää osoitin haluamaasi kohtaan ja katsoa kuvaikkunan vasemmasta alareunasta osoittimen koordinaatit.

Painetaan muistiin ne tai kirjoitetaan ylös ja avataan Heijastus -työkalu.
Suotimet->Valoefektit->Heijastus
Kirjoitetaan koordinaatit niiden kenttiin ja painetaan OK.

Kas niin, se on siinä. Hyvin seurasit, loistavaa työtä. Katso, josko pieni kontrastin viimeistely olisi paikallaan. Tässä on omani vielä:Tipsi: Jos haluat sävyttää tekstin vaikkapa kullan väriseksi, niin valitse kohdan 4 jälkeen
Taso->Värit->Väritä
Leiki näillä kauniilla liukusäätimillä kunnes tulos miellyttää. Voit myös halutessasi käyttää Viisteen lisäyksen sijasta Kuhmutusta, jolloin lopputuloksesta voi saada tämän kaltaisia tuloksia:Mitä pidit? Kerro toki!

-Peltzi

Takaisin oppaisiin | Takaisin pääsivulle

Palautetta otetaan mieluusti vastaan. Jaa ajatuksesi täällä.
© Peltzi. All rights reserved.

Sivuelementti Peltzi
7246
Suomi English
Sivuelementti