Logo
Logo Sivuelementti Sivuelementti

Loimu


Nyt tehdään riehuvia lieskoja. Joitain liekkioppaita olen nähnyt, mutta niissä on useinmiten joitain puutteita. Realistisimmat tuntuvat aina täyttävän koko kuvan (niin, että lieskat ylettävät kuvan ulkopuolelle. Mitä hyötyä niistä sitten on?), ja muut ovat rumia. Koitetaanpa nyt yhdistää jotenkin molempien tyyppien hyvät puolet. Tuloksesta tulee tämän sorttinen:

1. Luo uusi kuva

Päätä koko itse, sillä ei ole hirveästi väliä. Täytä se väriliu'ulla mustasta valkoiseen, ylhäältä alas. Halutessasi voit lisätä säteittäisiä gradientteja valkoisesta läpinäkyvyyteen vielä tämän päälle, liekkien yläpuolelle, ja viimeistellä yhdistelmän Gaussilaisella sumennuksella (n. 20-30 pikseliä).

2. Luo syrjäytyskartta

Tehdään syrjäytyskartta myöhempää käyttöä varten Yhtenäisestä kohinasta. Tee sitä varten uusi taso ja mene sen jälkeen ->Suotimet->Hahmota->Pilvet->Yhtenäinen kohina Asetuksissa X koon tulee olla selkeästi Y:tä suurempi, Saumattomuus valittuna ja Yksityiskohtaisuus täysillä (15). Viimeistele syrjäytyskartta vielä värientoistokäyrillä. ->Värit->Käyrät Syrjäytyskartan pitäisi näyttää tältä: Tuolta monien oppaiden "realistinen liekki" näyttää, mutta mehän emme moiseen tyydy.

3. Suorita syrjäytys

Siirrä syrjäytyskarttatasosi gradienttitason taakse ja valitse gradienttitaso. Mene sen jälkeen ->Suotimet->Määritä->Displace Syrjäytyksien kooksi 50 pikseliä, valitse syrjäytyskartoiksi juuri sitä varten tekemäsi taso. Edge behavior: Sotke. Ja OK. Sen jälkeen vielä sovella hieman lisää käyriä kohdasta 2 tuttuun tapaan. Käyrän muoto kutakuinkin seuraava: Tulos:

4. Liukuväri

Värityksen teemme Liukuvärikartan avulla. Sitä varten on luotava oma väriliuku. Ota sitä varten esille Liukuvärit -ikkuna (CTRL+G) ja valitse sen alareunasta painike Uusi liukuväri. Ruutuun tulee Liukuvärin muokkain -niminen ikkuna, jonka avulla voit luoda oman väriliu'un.

Ensin kannattaa leventää ikkunaa. Klikkaa sitten väriliu'un keskeltä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Vasemmanpuolisen päätypisteen väriksi musta. Soveltaen valitse Oikeanpuoleisen päätypisteen väriksi #EEB101.

Mustat nuolet esimerkkiliu'un alla osoittavat uuden värin sijainnin liu'ussa. Uuden värin liukuun voit lisätä kuin kuvaankin, eli vedä - pudota tyyliin sinisen nuolen osoittamalla tavalla. Lisää liukuun värit #801600, #CD4103 ja #EEB101 kuvassa näkyviin kohtiin. Valkoiset nuolet taas säätävät sitä, kuinka jyrkkiä muutokset ovat kahden värin välillä. Siirrä nekin edellisessä kuvassa näkyviin paikkoihin. Lopuksi anna gradientillesi nimi esimerkkikuvan yläpuolella olevaan kenttään ja klikkaa disketin kuvaa ikkunan vasemmassa alanurkassa. Gradienttisi on nyt käytettävissäsi.

"Nyt kun oot rämpiny tän suon läpi niin voin kertoa, että tuol ois ollu siltakin." Tämän PowerLifeltä kuulemani lausahduksen myötä voin tarjota ladattavaksesi oman versioni tuosta gradientista. Jos tahdot sen, klikkaa tästä.

5. Väritys

Kuten sanottu, väritämme liekit Liukuvärikartan avulla. Se tapahtuu helposti valitsemalla ensin oikea väriliuku ja menemällä sitten ->Värit->Määritä->Liukuvärikartta Jos teit sen oikein, tulos on tämä: Ja tämän pidemmälle ei oppaani sinua johdatakaan. Innokkaimmat gimpressionistit voivat koittaa viimeistellä tulosta vielä realistisemmaksi vaikkapa lisäämällä hehkua tai savua lieskojen ylle. Tähän suuntaan: Peltzi kiittää mielenkiinnostanne!


Mitä pidit? Kerro toki!

-Peltzi

Takaisin oppaisiin | Takaisin pääsivulle

Palautetta otetaan mieluusti vastaan. Jaa ajatuksesi täällä.
© Peltzi. All rights reserved.

Sivuelementti Peltzi
7237
Suomi English
Sivuelementti