Logo
Logo Sivuelementti Sivuelementti

Kiiltoefekti


Olen tämän näköistä efektiä käyttänyt töissäni toisinaan, ja mielestäni se on hyvin tyylikäs. Nyt on aika jakaa sen luomisen taito. Avaa siis GIMPpisi niin ryhdytään toimeen!

1. Luo uusi kuva

Valitse itse sopiva koko. Täytä se mustalla. Sen jälkeen kirjoita haluamasi teksti valkoisella omalle tasolleen. Viivojen leveyden olisi hyvä olla vähintään 5px, joten älä kainostele fonttikoon valinnassa. Levitä sen jälkeen taso koko kankaan kokoiseksi menemällä
->Taso->Taso kuvan kokoiseksi

2. Luo ääriviivat

Hyödynnämme tässä valinnan pienennystä. Kahdenna ensin tekstitaso, jotta voit myöhemmin käyttää alkuperäistä. Kahdennus tapahtuu tasoikkunan alareunassa olevalla kahdennuspainikkeella. Klikkaa tason kopiota oikealla hiiren painikkeella ja valitse Alfa valinnaksi. Varmista, että ko. taso on myös valittuna.

Sen jälkeen mene ->Valitse->Pienennä Pienennä valintaa yhdellä pikselillä. Tämän tehtyäsi paina Delete -painiketta. Kirjaimista jää jäljelle vain ääriviivat (tarkista piilottamalla alkuperäinen tekstitaso). Tyjennä valinta. Sovella ääriviivoihin vielä gaussilaista sumennusta 1 pikselin verran.

3. Luo takaääriviivat

Luomme pienen vaikutteen kolmiulotteisuudesta lisäämällä toiset ääriviivat kirjaimille. Kahdenna äsken luomasi ääriviivat ja sijoita kopio alkuperäisen alle tasopinossa. Siirrä sitä hieman alaviistoon alkuperäiseen nähden siirtotyökalun avulla. Itse siirsin 2, 1 pikseliä. Sovella näihin ääriviivoihin hieman enemmän gaussilaista sumennusta (itse käytin 2 pikseliä).

4. Luo heijastus

Tähän käytämme aina hyödyllisiä tasomaskeja. Ota sitä varten kopio alkuperäisestä tekstistä ja sijoita se koko pinon päällimmäiseksi. Klikkaa sitä sen jälkeen oikealla hiiren painikkeella ja valitse Lisää tasomaski. Valitse täytöksi Valkoinen (täysin peittävä).

Nyt kun sinulla on tasomaski valittuna, vedä sen päälle väriliuku mustasta valkoiseen. Aloita kirjainten alareunasta ja vedä hiirellä suora viiva kirjainten yläreunaan, jotta saat vaakasuoran väriliu'un. Jos teit sen oikein, heijastuksen alareunaan ilmestyy häivytys.

5. Väritys

Väritykseen käytämme sumeaa kopiota alkuperäisestä tekstistä. Valitse alkuperäisen tekstin alfa kohdan 2 mukaan. Tee uusi taso takaääriviivojen päälle ja täytä valinta haluamallasi värillä. Poista valinta sen jälkeen ja sovella gaussilaista sumennusta 5-8 pikselillä. Väritystason pitäisi näyttää tältä. Siirrä väritasoa alaoikealle muutamia pikseleitä. Itse siirsin 2, 2.

6. Varjostus

Valitse nyt äsken luomasi väritason alfa kohdan 2 mukaisesti. Luo uusi taso väritason päälle ja täytä valinta mustalla. Sitten poista valinta. Siirrä varjotasoa ylävasemmalle 3-5 pikselin verran.

7. Viimeistely

Tarkista tasojesi järjestys. Sen pitäisi olla päältä lukien seuraava:
Heijastus - Etuääriviiva - Musta - Väri - Takaääriviiva - Taustaväri.
Säädä tasojen peittoarvoja mieleisiksesi. Itse käytin seuraavia:
Heijastus: 60%
Etuääriviivat: 29%
Musta: 46%
Väri: 52%
Takaääriviivat: 45%

Valmis! Peltzi kiittää mielenkiinnostasi!


Mitä pidit? Kerro toki!

-Peltzi

Takaisin oppaisiin | Takaisin pääsivulle

Palautetta otetaan mieluusti vastaan. Jaa ajatuksesi täällä.
© Peltzi. All rights reserved.

Sivuelementti Peltzi
7243
Suomi English
Sivuelementti