Logo
Logo Sivuelementti Sivuelementti

Salama Gimpillä


Salama on hyvin monikäyttöinen leikekuva, joka on myös helppo tehdä. Aiheesta on monta opasta, mutta lähes kaikki on englanniksi ja Photoshopille. Vedetäänpä nyt sitten suomeksi ja Gimpille:

1. Luo uusi kuva

Neliön muotoinen. Koolla ei muuten ole väliä.

2. Muodosta gradientti.

Väreinä musta ja valkoinen. Suosittelen bilineaarista gradienttia (väriliuku), koska näin saat samalla kertaa 2 salamaa. Vedä gradientti kuvan keskeltä reunaan.

3. Häivytä gradientin ylä- ja alareuna.

Tämä tapahtuu kätevimmin maskin avulla. Luo siis tasolle maski klikkaamalla oikealla hiiren painikkeella tason nimeä tai kuvaa tasoikkunassa ja valitsemalla Lisää tasoon maski. Ruutuun tulee ikkuna, joka kysyy, miten maski täytetään. Valitse Valkoinen (täysin peittävä). Tässä kohtaa kääntäjillä on tainnut käydä pieni virhe, nimittäin maski päästää lävitseen kaiken. No kuitenkin, takaisin asiaan. Paina OK, niin tasolle ilmestyy maski. Ota jälleen gradienttityökalu, ja varmista, että sinulla on edustavärinä musta. Valitse väriliuku nimeltään Edustaväristä läpinäkyvyyteen. Nyt valitse gradientin tyypiksi lineaarinen ja vedä noin parin sentin mittainen väriliuku kuvan yläreunasta keskustaa kohti ja sitten toinen kuvan alareunasta.

4. Luo yhtenäinen kohina

Tämä on erittäin monikäyttöinen satunnaisen kuvion työkalu, toimii myös tässä. Tee sitä varten uusi taso gradientin päälle. Valitse tämän tason toiminnoksi Erotus. Luo sen jälkeen pilviä sen päälle Suotimet->Hahmota->Pilvet->Yhtenäinen kohina Eri arvoja kokeilemalla löydät mieleisesi yhdistelmän. Mitä "suuremman" (X- ja Y-koko) kohinan teet, sen käppyräisemmän salaman saat. Myös yksityiskohtaisuus vaikuttaa, ja tuloksesta tulee melko realistinen arvolla 6. Itse valitsin seuraavat arvot.

5. Yhdistä näkyvät tasot

Taso->Yhdistä näkyvät tasot

6. Käänteistä värit.

Värit->Käänteinen

7. Säädä säätöarvoja

Päästäksesi eroon turhasta valkoisesta. Värit->Säätöarvot Siirrä harmaa nuoli lähelle oikeaa reunaa.

8. Poista musta väri

Näin voit helposti laittaa salamasi johonkin muuhun kuvaan. Taso->Läpinäkyvyys->Väri->Alfa Klikkaa esikatselun alla olevaa nappia ja etsi musta väri esiin tulevasta ikkunasta ja paina ok. Kuvasta tulee tällainen:

9. Kopioi salamasi

Voit valita sen helposti lasso -työkalulla ja kopioida ja liittää sen haluamaasi kuvaan.

Vinkki: Voit käyttää esim. Supernova -tehostetta salaman päässä. Tee ensin supernova mustalle tasolle ja liitä salama sen päälle niin, että salaman pää tulee likimain supernovan keskelle. Saat helposti siistiä jälkeä, jos sekä supernova että salama ovat värittömiä. Näin esim. salaman väri ei pilaa supernovaa, vaan sulautuu siihen luonnollisen näköisesti.
Mitä pidit? Kerro toki!

-Peltzi

Takaisin oppaisiin | Takaisin pääsivulle

Palautetta otetaan mieluusti vastaan. Jaa ajatuksesi täällä.
© Peltzi. All rights reserved.

Sivuelementti Peltzi
7221
Suomi English
Sivuelementti